استاندار یزد در مراسم افتتاح طرحهای گازرسانی استان به مناسبت هفته دولت، به نقش تاثیرگذار ایجاد زیرساخت گاز در مهاجرت معکوس به روستاهای استان اشاره کرد.
«محمدعلی طالبی» در مراسم افتتاح همزمان ۱۶۹ طرح شرکت گاز استان به مناسبت هفته دولت که در محل سالن کوثر استانداری برگزار شد، گفت: گاز یکی از زیرساختهای توسعه استان محسوب میشود که در ابعاد مختلف مورد توجه است و یکی از این ابعاد تاثیرگذاری آن بر پایداری جمعیت است که به وضوح شاهد آن حتی با مهاجرت معکوس به به برخی روستاها و شهرهای استان هستیم.
وی افزود: وجه دیگر تاثیر ایجاد زیرساخت گاز به توسعهی سرمایهگذاری و اشتغال بازمیگردد و خوشبختانه در طی هشت سال گذشته فعالیتهای خوبی در این راستا در زمینه گازرسانی به همه شهرستانهای استان و شهرکهای صنعتی انجام شده و خوشبختانه به رغم ایجاد زیرساختهایی مانند برق و جاده و غیره، ایجاد زیرساخت گاز به طور موثری مانع مهاجرت مردم از برخی مناطق استان شده است.
طالبی با اشاره به شعار توسعه متوازن در استان، ایجاد زیرساختهایی مانند گازرسانی را یکی از اقدامات موثر در تحقق این شعار در شهرستانهای کمبرخورداری مانند بهاباد، خاتم و ابرکوه ذکر کرد.
استاندار گاز را یکی از مهمترین بخشهای مورد افتتاح یا آغاز عملیاتی اجرایی در سرهای شهرستانی خود طی این سالها برشمرد و گفت: این موضوع پویایی فعالیتهای گاز در استان علی رغم کمبود و مشکلات مالی را بیان میکند.
وی همچنینی به دشواری برخی از طرحهای گازرسانی استان به ویژه در مناطق کوهستانی نیز اشاره و بیان کرد: گازرسانی به این مناطق خدمت بزرگی از سوی دولت به روستاهایی بعضاً با چند خانوار بوده است.
طالبی اعلام کرد: خوشبختانه گازرسانی به بخش خرانق نیز به صورت ویژهای در دستور کار قرار داد و حمایت بخش خصوصی و خیری را نیز در این رابطه به همراه داریم.
«علی اکبر میدانشاهی» مدیر عامل شرکت گاز استان یزد نیز در این مراسم با اشاره به افتتاح و آغاز عملیات همزمان ۱۶۹ طرح شرکت گاز استان با سرمایهگذاری سه هزار میلیارد ریال به مناسبت هفته دولت خبر داد و تصریح کرد: از مهمترین این طرحها آغاز عملیا اجرایی خط انتقال محور کمربندی غربی یزد با اجرای ۱۳ کیلومتر خط انتقال، گازرسانی به هشت روزتا و انشعاب ۱۶ و ۲۰ نیروگاه های استان با مجموع مصرف ۵۷۵ هزار مترمکعب در ساعت است.
وی در ادامه چشمانداز این دستگاه اجرایی برای قرارگرفتن در میان سه شرکت برتر گازهای استانی تا سال ۱۴۰۴ را یاداور شد و گفت: در همین راستا نقشهی راه و استراتژیهایی تعریف شد که از اهم آنها میتوان افزایش سهم گاز استان از سبد انرژی کشور با گازرسانی به روستاهای واجد شرایط باقیمانده، گازرسانی هدفمند به صنایع استان و گسترش سریع خدمات الکترونیک و غیرحضوری را برشمرد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این حوزه طی سالهای ۹۷ و ۹۸ از جمله اجرای فازهای اول و دوم عملیات گازرسانی به روستاهای میانکوه مهریز و شیرکوه تفت به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای گازرسانی در استان و رشد ۱۴۰ درصدی گازرسانی به صنایع مصوب شورای اقتصاد سال ۹۷، گفت: از جمله دستاوردهای ویژه اقدامات صورت گرفته در این سالها میتوان بهرهبرداری از طرح گازرسانی به قطب دوم فولاد استان مستقر در اشکذر و تقدیر وزیر نفت از پرسنل شرکت گاز استان را نام برد.
میدانشاهی ضمن ارائه گزارشی از برنامهها و فعالیتهای صورت گرفته طی سال گذشته، اظهار کرد: تحقق پویش سبز استان با پوشش ۹۹.۱ درصدی خانوارهای شهری و روستایی، کسب سهم ۷۰ درصدی از سبد انرژی، استقرار دولت الکترونیک و ارائه خدمات هوشمند و نیز ارتقا خدمات مسئولیت اجتماعی به ویژه در حوزه محیط زیست از مهمترین دستاوردهای کسب شده بوده است.
وی با اشاره به این که در حال حاضر ۳۰ شهرک صنعتی استان از نعمت گاز برخوردار هستند، گفت: هماکنون ۴۸ درصد از مصرف گاز استان در بخش صنعت، ۳۲ درصد در بخش نیروگاهی، ۱۱ درصد در بخش خانگی، پنج درصد در بخش کشاورزی و چهار درصد در بخش حمل و نقل و سایر بخشها است.
وی استان یزد را از لحاظ میزان کل مصرف گاز دارای رتبه نهم کشور خواند و افزود: یزد در مصرف گاز کشاورزی رتبه سوم و از نظر مصرف صنعتی رتبه پنجم و به لحاظ نیروگاهی رتبه دهم کشور را دارد.
مدیر عامل شرکت گاز استان از اقدامات صورت گرفته در رابطه با استقرار دولت الکترونیک را نیز حذف فیزیکی نقشههای ایزومتریک لولهکشی گاز طبیعی منازل مسکونی در استان برای اولین بار در کشور، ارائه ۲۲ خدمت بر بستر فضای مجازی و راهاندازی سامانه خدمات الکترونیکی و اشتراک پذیری اینترنتی، ذکر کرد.
منبع: ايسنا