اخبار 05 مهر 1400 - 3 سال پیش
زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
مذاکره قدرتهای جهانی با اسرائیل در زمینه «طرح B» در صورت شکست مذاکرات وین
سفیر رژیم صهیونیستی در گفتوگویی مطرح کرد که قدرتهای جهانی از جمله آمریکا، مذاکرات با این رژیم را درباره به کار بستن طرحی جایگزین برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران در صورت شکست خوردن مذاکرات احیای توافق هستهای در وین، افزایش دادهاند.
به نقل از روزنامه صهیونیستی تایمز آو اسرائیل، گیلاد اِردارن، سفیر اسرائیل در سازمان ملل و آمریکا امروز مدعی مطرح کرد، آمریکا و دیگر قدرتهای جهانی در حال بررسی یک «طرح B» هستند که در صورت شکست خوردن مذاکرات هستهای، برنامه هستهای ایران را متوقف کند.
اِردان در گفتوگویی با رادیو ارتش اسرائیل و بدون ارائه توضیحاتی درباره این که این برنامه جایگزین شامل چه مواردی خواهد بود، گفت: جامعه جهانی و آمریکاییها در حال افزایش دادن مذاکرات با ما درباره طرح B در زمینه ایران هستند.
او با بیان این که در گذشته، ارزیابی شده بود که ۸۰ درصد احتمال دارد (ایران) به توافق (هستهای) بازگردد، ادعا کرد: امروز این احتمال به ۳۰ درصد رسیده است.
به گفته این دیپلمات رژیم صهیونیستی، «بازنگشتن ایران به توافق (هستهای)، تمام تصویر را برای جهان تغییر میدهد».
بر اساس این گزارش، ادعای اردان در این زمینه و نگرانی رژیم صهیونیستی از بازگشت ایران و آمریکا به پایبندی کامل به توافق هستهای در پی این مطرح میشود که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در کارزارهای انتخاباتیاش وعدهی بازگشت به توافق هستهای را داده بود.
قدرت های جهانی تا کنون شش دور مذاکرات پیرامون احیای توافق هسته ای در وین را برگزار کرده اند. این مذاکرات میان ایران و دیگر اعضای کمیسیون مشترک برجام و با حضور آمریکا درمحل مذاکرات برگزار شدند. البته ایران و آمریکا و ایران مذاکرات مستقیمی نداشتند و تنها از طریق نمایندگان دیگر کشورهای حاضر در مذاکرات در جریان مواضع یکدیگر قرار می گرفتند.
برگزاری دور هفتم این مذاکرات تا پس از تشکیل دولت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به تاخیر افتاد. زمان دقیق از سرگیری مذاکرات مشخص نیست، اما ایران اخیرا گفته است که این مذاکرات می تواند ظرف چند هفته آتی از سر گرفته شود.
این مذاکرات در راستای بازگشت دوجانبه ایران و آمریکا به پایبندی کامل به توافق هسته ای برگزار شده است که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد و ضمن بازگردانی تحریم های قبلی علیه ایران، تحریم های متعدد جدیدی را نیز بر آن اعمال کرد. ایران با گذشت یک سال و نیم پس از متحمل شدن این تحریم ها و تعلل کشورهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در راستای پیداکردن راهکارهای عملی برای کاهش تاثیر تحریم ها و عادی سازی روابط اقتصادی با ایران، در چند گام تعیین شده از تعهدات داوطلبانه اش در توافق هسته ای فاصله گرفت.
مذاکرات وین در این راستا پیش می رود که بتواند از طریق اقداماتی هماهنگ شده، موجب بازگشت دوجانبه آمریکا و ایران به پایبندی کامل به توافق هسته ای شود.
منبع: ايسنا