سودان بر لزوم توسعه دایره میانجیگران مذاکرات سد النهضه تاکید کرده و مشارکت سازمان ملل در این مذاکرات را خواستار شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رسمی سودان (سونا)، یاسر عباس، وزیر آبیاری سودان در دیدار با پکا هاویستو، وزیر خارجه فنلاند و فرستاده کمیسر ویژه اتحادیه اروپا در خارطوم دیداری با یکدیگر داشتند که طی آن مساله سد النهضه و آخرین تحولات در مذاکرات میان کشورهای سودان، اتیوپی و مصر را بررسی کردند.
یاسر عباس در این دیدار ضمن اشاره به حمایت کشورش از ساخت سد النهضه تاکید کرد: این اقدام مشروط به این است که تاثیر منفی بر سودان نگذارد و این مساله با امضای یک توافق قانونی الزامآور تضمین شود.
طبق گزارش سونا، وزیر آبیاری سودان در ادامه دیدار با فرستاده اتحادیه اروپا پیشنهاد خارطوم درباره لزوم توسعه دایره میانجیگری در مذاکرات سد النهضه و مشارکت سازمان ملل را مطرح کرد.
او تاکید کرد: این سد میتواند به جای رقابت و کشمکش، کانون همکاریهای منطقهای و تبادل منافع باشد.
یاسر عباس در ادامه به شرح خطرات اقدام اتیوپی در اعلام آغاز مرحله دوم آبگیری از سد در ژوئیه آتی به شکل یک جانبه و حتی بدون هیچ توافق و یا تبادل اطلاعاتی پرداخت و تاکید کرد: تصمیم یک جانبه اتیوپی برای آبگیری تاثیر منفی بر پروژههای آبیاری از نیل آبی خواهد گذاشت و زندگی و جان حدود نیمی از ساکنان سودان در سواحل رودخانه نیل آبی را به خطر میاندازد.
فرستاده اتحادیه اروپا نیز تاکید کرد که برای دیدار با رهبران اتیوپی در خصوص سد النهضه به آدیس آبابا سفر خواهد کرد.
عبدالله حمدوک، نخست وزیر سودان عصر شنبه در ویدئو کنفرانسی در سی و چهارمین نشست عادی کنفرانس سران اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا هشدار داد که سد النهضه امنیت حدود ۲۰ میلیون سودانی را تهدید میکند.
حمدوک تاکید کرد: حل مشکل سد النهضه باید در چارچوب قوانین بینالمللی انجام شود به ویژه که این سد در مرزهای سودان واقع شده و امنیت و سلامت بیش از ۲۰ میلیون سودانی ساکن سواحل نیل آبی را به خطر میاندازد و پیامدهای جانبی دیگری نیز برای آنها دارد.
با وجود اینکه وزیر آبیاری سودان پیشتر نسبت به استمرار اقدامات یک جانبه اتیوپی هشدار داده بود، آدیس آبابا سهشنبه گذشته اعلام کرد که کارهای احداث سد النهضه به طور پیوسته و طبق برنامهریزی قبلی در حال انجام هستند.
تا این لحظه مذاکرات جاری درباره سد النهضه میان اتیوپی از یک سو و مصر و سودان از سوی دیگر به توافقی که مورد رضایت دو کشور واقع در مصب رود باشد، منجر نشده است و این دو کشور تاکید دارند ساخت این سد بر سهمیه آب آنها از رود نیل تاثیر میگذارد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا