پلتفرم ترا که ارائه دهنده ارز دیجیتال لونا نیز است در ژانویه سال 2018 توسط بنیان گزاران خود Daniel Shin و Do Kwoin تأسیس شد. از آپریل سال ۲۰۱۹ کار خود را شروع کرد. این پروژه را میتوان راهی برای جهت دادن سریع فناوری بلاک چین و ارز رمزنگاری شده از طریق تمرکز بر ثبات قیمت دانست.
پیش از توسعه Terra ، دنیل شین بنیانگذار و هدایت کننده Ticket Monster که یک پلتفرم بزرگ تجارت الکترونیک کره جنوبی محسوب میشود. وی یکی از بنیان گذاران Track Asia بود که با کارآفرینان برای ایجاد شرکتهای کاملاً کاربردی نیز همکار میکرد.
ارز دیجیتال لونا چیست؟
ارز دیجیتال لونا یا ترا در سال ۲۰۱۸ وارد بازار رمز ارزها شد. در حقیقت ارز دیجیتال لونا، توکن پلتفرم Terra محسوب میشود که در وبسایت کوین مارکت با نماد LUNA نیز نمایش داده میشود.
Terra یک شبکه بلاک چین است که با استفاده از Cosmos SDK در ایجاد استیبل کوین غیرمتمرکز است که میتواند زنجیره تامین را به جهت نثبیت قیمت خود نیز گسترش دهد و یا محدود کند.
ترا از نظر ساختار و تکنولوژی از پول فیات برتر است، زیرا تحت پشتوانه غیرمتمرکز عمل میکند و خطر رخ دادن اشتباهات را از بین میبرد. ارز دیجیتال Terra در ایجاد یک سیستم مالی غیرمتمرکز مشارکت میکند و تضمین میکند که رشد اقتصادی به صورت عادلانه و از طریق یک مکانیزم، به جای یک سیستم سیاسی متشکل از نمایندگان منتخب نیز توزیع میشود.
همچنین از لونا به منظور ثابت نگه داشتن قیمت ارز دیجیتال ترا استفاده میشود. این امر کمک میکند که این ارز دیجیتال یک کوین پادار به شمار رود و کار انتقال در شبکه انتقال این کوین با نسبتی مشخص در مابل یک واحد پول فیات نیز تعیین میشود.
سقوط 90 درصدی ارز دیجیتال لونا
تحت هر شرایطی قیمت یک استیبل کوین؛ حتی اگر بیت کوین بالای 100 هزار دلار افزایش پیدا کند یا به زیر 10 هزار دلار کاهش یابد، برابر با 1 دلار نیز باقی بماند. اما UST تعادل خود را با دلار آمریکا از دست داد و در طی چند روز گذشته در حال خرید و فروش حوالی 70 الی 80 سنت بوده است.
گفتنی است قیمت UST در روز ۲۱ اردیبهشت حتی ۵۵ سنت را هم دید.
در این شرایط، رباتهای الگوریتمی نیز به جهت افزایش قیمت UST شروع به سوزاندن آن و در عوض ایجاد LUNA کردند.
این امر کاملا بدیهی است که با افزایش عرضه ناگهانی یک رمز ارز، قیمت آن کاهش و سقوط زیادی را تجربه کند. درست مانند همان اتفاقی که در طی چند روز اخیر برای ارز لونا رخ داد و موجب ریزش شدید این ارز دیجیتال شد.
پیرو این اتفاق ارزش کل بازار ترا یو اس دی از لونا بیشتر شد. این اتفاق به تنهایی بیانگر این امر است که لونا نقدینگی کافی برای معادلسازی UST با دلار آمریکا را ندارد.
پس شروع این اتفاق از زمان برهم خوردن تعادل UST با دلار آمریکا بوده است.
شروع این اتفاق از زمان فروش سنگسن یک نهنگ ترا بود که در روز 17 اردیبهشت انجان شد. این نهنگ 285 میلیون توکن از استیبل کوین را فروخت و موجب شد قیمت آن در برخی بازارها به 98/0 دلار نیز برسد.
با وجود اینکه برهم خوردن جزئی تعادل استیبل کوینها با دلار آمریکا امری است که گهگاه حتی برای تتر رخ میدهد؛ اما این وضعیت پایدار نیست و به سرعت به شرایط عادی باز میگردد. گفتنی است که این اتفاق برای UST رخ نداد و زنجیرهای از حوادث را منجر شد.
در حال حاضر به عقیده برخی تحلیلگران زمان مناسبی برای خرید ارز دیجیتال لونا به شمار میرود، چرا که معتقد هستند شرایط ترا یو اس دی به حالت نرمال خود بازخواهد گشت.
در آخر نباید فراموش کرد ترا یکی از قویترین بلاک چینها است و رشد آن در طی چند ماه اخیر بدون دلیل نبوده است.
استارلینک چیست؟
شرکت اسپیس ایکس در سال ۲۰۱۸ دو ماهوارهی مخابراتی با نامهای تن تن A و تن تن B را برای انجام آزمایش اینترنت ماهوارهای به مدار پایینی زمین فرستاد. پس از انجام آزمایشهای متفاوت، شرکت اسپیس ایکس خط تولید ماهوارههای خود را در ردموند واشینگت راهاندازی کرد تا اولین محمولهی ۶۰ تایی از ماهوارههای استار لینک را در اواسط سال ۲۰۱۹ با نام v0.9 یا نسخهی نه دهم را به فضا پرتاب کند.
این دستهی ۶۰تایی نیز به صورت آزمایشی بود و اکنون از رده خارج شده است و با گذشت زمان وارد جو زمین میشود.
تمامی ویژگی و مشخصات ماهوارههای استارلینک در درجهی اول برای پایین آوردن قیمت نهایی ماهواره طراحی شدهاند؛ نه انقلابی و اولین بودن.
در حال حاضر نیز ماهوارههایی با فناوریهای مشابه و یا پیشرفتهتر نسبت به استار لینک در مدار وجو دارند، اما هیچکدام از آنها از لحاظ قیمتی قابل مقایسه با استار لینک نخواهند بود.
به عنوان مثال قیمت ماهواره ایریدیوم ۵ میلیون دلار بهازای هر ماهواره است؛ در حالی که قیمت تمام شدهی ماهوارههای استارلینک ۲۰ برابر ارزانتر و تنها برابر با ۲۵۰ هزار دلار به ازای هر ماهواره تخمین زده میشود.
برای اولینبار در تاریخ، شرکتی فضایی در حال تولید ماهواره بهصورت انبوه و در خط تولید کارخانه نیز است. این کار سبب میشود هزینهی نهایی ماهواره که تا پیش از این بهصورت تکی و در شرایط لابراتواری ساخته میشد، بسیار کاهش یابد. در حال حاضر اسپیس ایکس ماهیانه ۱۲۰ ماهواره، یعنی روزانه ۴ ماهواره نیز تولید میکند.
تفاوت Starlink وADSL
در سرویسهای ADSL روال بدین شکل است که کاربران در ازای انتخاب سرویس حجمی محدود یا نامحدود، مبلغ خاصی را میپردازند و در صورت تمام شدن حجم بسته خود، هزینههای اضافی پرداخت میکنند. شرکتهایی که اینترنت ADSl را ارائه میدهند باید قوانین فیلتر کردن بعضی از سایتها را با توجه به قوانین کشور خود به طور کامل اجرا نماید.
اما این محدودیتها در اینترنت ماهوارهای اعمال نخواهد شد و کاربران با پرداخت هزینهای ناچیز میتوانند از یک ارتباط پرسرعت، نامحدود و بدون پروکسی بهرهمند شوند، در حقیقت سرویسهای ماهوارهای برای دانلود و مصرفهای بالا بسیار مناسب خواهند بود.
اگر به دنیای ارز دیجیتال، متاورس و NFTعلاقهمند هستید پیشنهاد میکنیم به وبسایت ایران متا مراجعه کنید. در ایران متا ما اخبار روز متاورس و ارزهای دیجیتال را مورد بررسی قرار میدهیم.