اخبار 17 مرداد 1400 - 3 سال پیش
زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
بازار خلوت نوشتافزار
«فروشندگان لوازمالتحریر پارسال بازار کسادی داشتند. با شیوع کرونا و همهگیری آموزش مجازی عملا تقاضا برای دفتر و خودکار و مداد آن قدر پایین آمد که به گفته فروشندگان لوازمالتحریر «همین که هنوز چراغ مغازه روشن است شانس آوردیم.»
روزنامه دنیای اقتصاد در ادامه نوشت: «شرایط در بازار وسایل هنری بدتر است و دیگر جنسهای خارجی به صورت رسمی وارد نمیشود. البته نیازهای اولیه مثل مداد، خودکار و دفتر را برندهای ایرانی پاسخ میدهند اما فروشندگان میگویند با وجود نزدیک شدن به بازگشایی مدارس، بازار مثل سال گذشته سرد است. هنوز خبری از خریدهای عمده نیست
پارسال شیوع کرونا حال و هوای خریدهای اول مهر را از بین برده بود و کسی به فکر دفتر و خودکار نبود اما به گفته دولت امسال مدارس حضوری فعالیت خواهند کرد. دستور دولت، هنوز روی بازار لوازمالتحریر تاثیری نگذاشته و خلوت است. از دالانها و حیاط مسجد امام خمینی بازار که بگذریم، پس از راهروهای تودرتو بازار بین الحرمین و بورس لوازمالتحریر است؛ راهرویی که دو طرفش را مغازهدارها و غرفهدارها گرفتهاند و خبری از مشتری نیست، بازار کاملا خلوت است.
یکی از فروشندگان در مورد شرایط بازار لوازمالتحریر به «دنیای اقتصاد» میگوید: «هنوز خبری از خریدهای عمده نیست. معمولا این ماه از تابستان بازار پر میشد از خریداران عمده شهرستانی اما امسال هنوز خبری نیست.»
به گفته این فروشنده «قیمتها نسبت به پارسال فرقی نکرده است.»
فروشنده دیگری در بازار به ما میگوید جنس خارجی عملا از بازار «گم شده است. قبلا لوازمالتحریری که مخصوص رشتههای گرافیک و نقاشی بود بازار خوبی داشت اما الان دو مشکل دارند؛ هم بهسختی پیدا میشود هم خیلی گران است. قیمت یک ورق کاغذ گلاسه ویژه طراحی که دو سال پیش ۵هزار تومان بود الان به ۲۰هزار تومان رسیده است.»
این فروشنده در مورد شرایط اجناس ایرانی در بازار لوازمالتحریر میگوید: «کمبودی در لوازم تحریر نیست. خودکار، دفتر و خیلی از لوازم دیگر ایرانی است و مشتری هم همین جنسها را میبرد. معمولا کسانی که سلیقهشان فانتزی است سمت جنس خارجی میروند؛ گر چه جنس فانتزی ایرانی هم در بازار موجود است.»
مشاهدات میدانی ما نشان میدهد دفترهای صد برگ سیمی و «با کاغذ مرغوب ۷۰گرمی» در بازار ۱۵هزار تومان فروخته میشود. قیمت دفترچه صدبرگ جلد سخت هم ۲۰هزار تومان است. همین طور کف قیمتی یک بسته مغزی مداد اتود در بازار تهران ۴ هزار تومان است و سقف آن ۲۰ هزار تومان. نرخ انواع خودکار هم از ۲ هزار تومان شروع میشود، برای مثال خودکار آبی panter سه هزار تومان فروخته میشود. مغازه دیگری هم جامدادیهای پارچهای کوچک را ۵ هزار تومان و بزرگ را ۱۵هزار تومان نرخ زده است. همین فروشنده سه نمونه لاک غلطگیر هم دارد که به قیمتهای ۶، ۷ و ۸ هزار تومان میفروشد. البته این اعداد قیمتهای تکفروشی است و برای مشتری عمده «کمتر حساب میکنیم.»
همین اقلام در مرکز شهر گرانتر فروخته میشود که طبیعی است. یکی از فروشندگان لوازمالتحریر در خیابان کارگر شمالی به «دنیای اقتصاد» میگوید: «از شیوع کرونا دیگر کاروکاسبی ما عملا خوابید چون تبلت جای دفتر و کتاب را گرفت.»
به گفته این فروشنده هزینه اجارهبهای مغازه و حملونقل «اجازه نمیدهد لوازمالتحریر را ارزانتر بفروشیم وگرنه ما هم بدمان نمیآید فروش بیشتری داشته باشیم.»
این فروشنده دفترهای سیمی صدبرگ را ۳۵ هزار تومان میفروشد و برای صدبرگ جلد سخت ۴۰هزار تومان در نظر گرفته است؛ عددی که در خیابان ایرانشهر ۳۰ تا ۳۵هزار تومان است. لوازمالتحریری در این خیابان دفترهای سیمی صد برگ را ۴۰ هزار تومان قیمت زده است و کف قیمتی نرخ خودکار ۵ هزار تومان است. همین طور قیمت کلاسههای دفتری از ۲۰ هزار تومان شروع میشود و هر بسته صد برگی کاغذ آن ۲۰ هزار تومان قیمت دارد؛ عددی که در بازار از ۱۰هزار تومان شروع میشود که با توجه به وزن و جنس کاغذ و همین طور برند تا ۱۲ هزار تومان هم افزایش مییابد. همین طور میتوان از لوازمالتحریرهای خیابان ایرانشهر با ۵۰ هزار تومان مدادرنگی ۱۲ رنگ خرید؛ کالایی که در بازار بین ۲۰ تا ۳۰هزار تومان فروخته میشود. البته عرضه مدادرنگیهای برند به سبب سختیهای واردات کمتر شده است و قیمت آنها نسبت به پارسال همراه با نرخ ارز تغییر کرده است … بازار لوازمالتحریر با شیوع کرونا و آموزش مجازی عملا به خواب زمستانی رفته و هنوز بیدار نشده است. البته شاید برای نتیجهگیری زود است و باید دید در شهریور این بازار گرم میشود یا نه؟»
منبع: ايسنا