یک متخصص طب کار و بیماریهای شغلی گفت: دستورالعمل توسط وزارت بهداشت تدوین و ارائه شده که شرایط بازگشت به کار افراد از نظر زمان، نوع علائم و شدت بیماری کرونا ویروس مشخص میشود.
دکتر سید محمد اسماعیل تقوی در گفتو گو با ایسنا، اظهار کرد: شرایط مشاغل با یکدیگر متفاوت بوده به عنوان مثال برای مشاغل اداری یا کارگری ساده که مواجهات شیمیایی خاصی وجود ندارد نیازی به بررسیهای طب کار وجود ندارد اما در برخی مشاغل که مواجهات شیمیایی یا فعالیت شغلی سنگین وجود دارد قبل از بازگشت به کار بایستی فرد بهبود یافته از نظر وجود عوارض تنفسی، قلبی ، کلیوی و سایر عوارض کووید ۱۹ بررسی شود و در صورت عدم تداخل به محیط کار برگردد.
وی ادامه داد: در صورتیکه فرد شاغل با مواد شیمیایی مواجهه داشته باشد و به کووید ۱۹ مبتلا شود و دچار عوارض طولانی مدت کووید ۱۹ مانند تداوم تنگی نفس شود، در صورت وجود مواد محرک راه تنفسی یا موادی که به پارانشیم ریه وارد شدند ممکن است او دچار نارسایی تنفسی شود به این ترتیب با همکاری کارشناس بهداشت حرفهای شرکت مورد نظر فرد شاغل باید محل کارش را تغییر دهد و بهصورت دائم یا موقت در جای مناسب با شرایط جسمی به فعالیتش ادامه دهد.
دکتر تقوی با بیان اینکه در برخی موارد افراد به علت تغییر شغل ممکن است با بیکاری مواجه میشوند، خاطرنشان کرد: گاهی متأسفانه فرد به علت تغییر شغل از محل کار اخراج میشود که در حال حاضر قوانین حمایتی از کارگران بهطور ناقص اجرا میشود و فرد به علت بیکاری در صورت بیمه بودن میتواند تا مدتی بیمه بیکاری از تأمین اجتماعی دریافت کند.
وی ادامه داد: ممکن است در برخی موارد و در صورت تداوم عوارض بیماریفر دچار از کار افتادگی و عواقب منفی آن مثل مشکلات مالی، افسردگی، رو آوردن به اعتیاد و ناهنجاری اجتماعی شود.
دکتر تقوی تأکید کرد: تصمیم به اشتغال چنین افرادی نیاز به رویکرد مدیریتی بین سیستم HSE و مدیریت شرکت وجود دارد تا تصمیم بینابینی به نفع شاغل و کارفرما اتخاذ شود.
این پزشک متخصص یاد آورشد : در مواردی که کارگری دچار کووید ۱۹ شود و اصل بیماری خوب شده اما عوارض قلبی ایجاد شده باشد، فرد نباید کار سنگین انجام دهد اما در محیط کار وی بیشتر کارگران کار سنگین دارند در حالیکه در بخش انبار یا نگهبانی ظرفیت اشتغال وی وجود دارد بنابراین مدیریت میتواند جابجاییهایی انجام دهد تا آن فرد موقت یا دائم به امر انبارداری و نگهبانی بپردازد.
وی گفت: متخصصان طب کار برای گواهی بازگشت به کار افراد، بسته به شغل وی ممکن است معاینات تنفسی، تستهای ریوی، قلبی، کلیوی و یک معاینه عمومی برای بررسی وضعیت کلی سلامت شاغل انجام دهند و سپس گواهی کار وی را تأیید میکنند.
وی به بازگشت کرونا در فرد بهبود یافته اشاره کرد و افزود: خود بیماری عود نمیکند اما اگر علائمی چند روز بعد از بازگشت به کار رخ دهد، میتواند عوارض ابتلا به بیماری قبلی و یا ابتلا به بیماری دیگری از جمله بیماری آنفولانزا و یا سایر بیماریهای عفونی باشد.
منبع:ايسنا