معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی با بیان اینکه مانورهای پاسخ به بحران باید از حالت دور میزی خارج شوند، گفت: یکی از ویژگیهای مانورهای بحران این است که مدیران و مسئولین را از شرایط پشت میزنشینی خارج و آنان را وارد میدان میکنند.
بهنام نظری در فرایند برگزاری مانور عملیاتی، تمرینی ـ آموزشی وزارت نیرو که با سناریوی زلزله در استان مرکزی آغاز شد، افزود: نفس برگزاری این مانورها بسیار ارزشمند است، چرا که همه نیاز به تذکر و یادآوری داریم و این یادآوری باید در وجود ما نهادینه شود.
وی با تأکید بر اینکه افزایش تابآوری مردم و افراد جامعه در مواقع بحران و اقدامات اضطراری باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، ادامه داد: باید به این موضوع توجه ویژه داشت که در شرایط و موقعیت های بحرانی، مدیریت بحران، مدیر حادثهمحور نیاز دارد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی با اشاره به اینکه ایران به عنوان یکی از کشورهای پر مخاطره دنیا شناخته شده، اظهار داشت: در حال حاضر 18 تا 30 مخاطره در کشور شناسایی شده که سیل و زلزله و طوفان و … بخشی از این مخاطرات هستند.
نظری تصریح کرد: این تعداد مخاطره نشان میدهد که صنایع مرتبط با وزارت نیرو در حوزه بحرانهای طبیعی در حاشیه امنی قرار ندارند، لذا یکی از مؤلفههایی که حتماً باید در وزارت نیرو و مدیریت بحران و … مدنظر باشد موضوع «تابآوری» است که موفقیت در این زمینه نیازمند یک حرکت مستمر و پایدار است.
وی بیان داشت: جریان بازیابی و بازتوانی و پایداری در شبکه آب و برق یکی از مواردی است که میتواند در پاسخ به بحران کمک کند. اکیپهایی که در مواقع اضطراری و بحران اعزام میشوند باید امکانات و تجهیزات و آمادگی لازم را داشته باشند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی نیز با بیان اینکه مانور عملیاتی، تمرینی ـ آموزشی وزارت نیرو در مناطق چهارگانه این استان آغاز شد، گفت: ارتقای سطح آمادگی و تمرینی در شرایط بحران در مواجهه با بلایای طبیعی، اصلاح و مقامسازی شبکه و افزایش قابلیت اطمینان از مهمترین اهداف برگزاری این مانور است.
محمود محمودی در خصوص چگونگی برگزاری مانور عملیاتی، تمرینی ـ آموزشی وزارت نیرو، افزود: این مانور با پیش بینی زلزله فرضی 6 ریشتری در سطح استان مرکزی به مرکزیت شهرستان کمیجان و روستای کلوان پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: بر این اساس و در اثر این زلزله فرضی، تعدادی از ساختمانها و منازل و تجهیزات دستگاههای اجرایی شهر کمیجان آسیب دیده و طبق بررسیهای به عمل آمده امکان اصلاح شبکه آسیب دیده برق وجود ندارد و باید 5 کیلومتر شبکه جدید احداث شود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی اظهار داشت: در مانور عملیاتی، تمرینی، آموزشی وزارت نیرو، 100 نفر از نیروهای استانهای البرز و همدان در شهرستان کمیجان حضور یافته و در این زلزله فرضی مشارکت دارند.
محمودی تصریح کرد: در شرکت توزیع برق استان مرکزی، 12 شهرستان و 17 منطقه عملیاتی و 782 مشترک تحت پوشش قرار دارد و تلفات انرژی استان 7.92 درصد است که کمتر از میانگین کشوری است.
وی بیان داشت: پیک بار استان مرکزی در تابستان گذشته به 956 مگاوات رسید و شاخص مهم خاموشی در استان به 0.6 دقیقه رسیده است. همچنین مجموعه کنتورهای هوشمند به 20 هزار دستگاه نزدیک شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی نیز در فرایند برگزاری مانور عملیاتی، تمرینی ـ آموزشی وزارت نیرو، گفت: سنجش میزان آمادگی اکیپهای امدادرسان در استان هدف اصلی برگزاری این مانور است. همچنین سنجش میزان آمادگی و مهارت اکیپها در زمان وقوع حوادث نیز از دیگر اهداف برگزاری این مانور است.
حشمت اله عباسی با بیان اینکه در برگزاری این مانور 4 اکیپ از سوی شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی حضور دارند، افزود: این مانور، 4 گانه است و در این سناریو شبکه دچار شکستگی می شود و قرار است در 4 نقطه اراک اکیپ های آب و فاضلاب شکستگی را رفع کنند.
وی ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی در بخش شهری 99.99 صدم درصد مشترک و در بخش روستای 85.32 درصد مشترک دارد و 728 حلقه چاه و 2 باب تصفیه خانه به مشترکان خدمات ارائه میکنند.
منبع: ايلنا