پس از کاشت نهال هلو در باغچه و یا حتی احداث باغ هلو نباید ارقام نهال جوان و تازه کاشته شده را به حال خود رها کرد؛ چرا که درختان نیز همانند تمامی موجودات زنده نیاز به مراقبتهای پس از کاشت دارند تا در موعد مناسب به بار بنشینند اما باید بدانید که هر نهال با توجه به خصوصیات و ویژگیهایی که دارد به چه نوع مراقبتها و رسیدگیهایی نیازمند است و همواره تلاش کنیم که نیازهای آن را برطرف سازیم تا بهترین عملکرد خود را به نمایش بگذارند.
برای این منظور در این مقاله که توسط کارشناسان فروش نهال هلو در نهالستان پالیز نهال تدوین شده است به بیان کلی تمامی مراقبتهای ویژه پس از احداث باغات هلو میپردازیم تا شما باغداران عزیز دیگر هیچ دغدغهای برای نگهداری از درختان هلو خود نداشته باشید.
اقلیم آب و هوایی سازگار و مناسب برای رشد نهال هلو
از آن جایی که نهال هلو در شمار ارقام نهال میوه گرمسیری قرار میگیرد، بهترین شرایط آب و هوایی برای نگهداری و پرورش آن اقلیمی است که تابستانهای گرم و مرطوب و زمستانهای سرد اما بدون یخبندان داشته باشد و جالب است بدانید که حداقل دمای متحمل ریشه نهال هلو در فصول سرد سال، دمای منفی ۱۰ درجه است و در زمستان نیز برای رفع نیاز سرمایی گونه باید حدود ۶۰۰ ساعت در دمای منفی ۵ درجه نگهداری شود تا برای گلدهی در فصل بهار آماده شود.
مهمترین نیازهای نهال هلو کدامند؟
همانگونه که میدانید اصلیترین نیاز هر نهال نیاز آبیاری در طی زمانهای مناسب است که در رشد و باردهی نهال تاثیر بسزایی خواهد داشت؛ به گونهای که نادیده گرفتن این نیاز میتواند منجر به مرگ نهال شود، پس بایستی آبیاری نهال هلو در باغ تحت نظر افراد متخصص و مجرب صورت گیرد اما باید بدانید که نیاز آبی نهال هلو از سایر ارقام نهال میوه بیشتر است و فواصل منظمی را برای این امر تعیین کنید.
دومین نیاز اساسی نهال هلو کوددهی به درختان است که علی رغم تصور بسیاری از باغداران تنها برای تقویت نهال کاربرد ندارد بلکه نیاری اساسی است که حتما بایستی اعمال شود، در غیر این صورت ممکن است خاک به تنهایی پاسخگوی نیازهای غذایی و مواد آلی و معدنی ریشه نهال نباشد و در نتیجه باردهی کم و افت کیفی محصولات را شاهد باشیم که در این خصوص نیز در ادامه مقاله به تفصیل صحبت خواهیم کرد.
هرس کردن درختان و سمپاشی نیز از جمله اقدامات مراقبتی ویژهای هستند که برای
●حفظ سلامت گونه
● افزایش مقاومت و سازگاری نهال هلو
● افزایش طول عمر اقتصادی درخت هلو بسیار توصیه میشود و در بسیاری از موارد میتوان سموم مورد نیاز را در هنگام خرید نهال هلو از نهالستان تهیه کرد.
آبیاری اصولی نهال هلو
در قسمتهای قبلی مقاله گفته شد که نیاز آبی این رقم بالاست پس نمیتوان اقدام به پرورش دیم این گونه نمود مگر در مناطقی که میانگین بارش سالانه بیش از ۸۰۰ میلی متر باشد در غیر این صورت باید در فصل تابستان هر ۵ الی ۷ روز یکبار اقدام به آبیاری نهال با روش آبیاری قطرهای نمود تا به خوبی سیراب شود.
برای نگهداری و تقویت نهال هلو از چه کودهایی استفاده کنیم؟
برای تقویت و افزایش باردهی نهال هلو بهتر است هر ساله در دو موعد مشخص مثلا اوایل بهار و یا فصل پاییز شروع به غنی سازی خاک با کودهای آلی همچون کود 20 20 20 و یا کود دتاکس تابستانه نمایید، البته ناگفته نماند که استفاده از کودهای طبیعی و کمپوستها نیز میتواند باردهی درختان شما را تا بیش از ۳ برابر افزایش دهد.
باغداری اصولی و مراقبت ویژه از درختان هلو چگونه ممکن است؟
یکی از دلایل کوتاه بودن عمر اقتصادی کوتاه نهال هلو این است که این ارقام همواره در معرض خطر آفت زدگی و بیماری قرار میگیرند و توصیه میشود که علاوه بر اقدامات پیشگیرانه همچون سمپاشی و هرس سالیانه اصول و حتی حذف دائمی علفهای هرز، همواره از سمهای موثر استفاده نمایید و تمامی آموزش های لازم را در این خصوص کسب نمایید تا با مشاهده اولین درگیری درخت اقدامات لازم را انجام دهید و مانع سرایت بیماری در کل باغ هلو شوید.
کلام آخر
نگهداری و به ثمر نشاندن درختان هلو، همواره یکی از بزرگترین دغدغههای باغداران است که بایستی با روشهای نوین اما مقرون به صرفه صورت گیرد تا باغداری برای افراد کار کم هزینه و پرسودی باشد و ضمن قیمت نهال هلو در هنگام خرید دغدغه مالی دیگری نداشته باشند.
یکی از مهمترین اقداماتی که نهالستان پالیز نهال در راستای مشتری مداری صورت داده است، ارائه خدمات صفر تا صد احداث باغات هلو است که شما باغداران عزیز میتوانید احداث باغات خود را به این مجموعه معتبر بسپارید و در صورتی که در ادامه روند کار باغداری و نگهداری ویژه از درختان هلو به مشکلی برخورد کردید تمامی ابهامات خود را از کارشناشان مجرب مجموعه بپرسید.
تماس با پالیز نهال: 09144501003
تماس با برتر نهال: 09141832393