امروزه بسیاری از مواد غذایی مصرفی به صورت فرآوری شده هستند و در کارخانههای صنایع غذایی تولید میشوند. مواد غذایی تولید شده در کارخانهها باید بستهبندی مناسب، ماندگاری و کیفیت بالا داشته باشند تا سلامت مصرفکنندگان آسیب نبیند و محصول نهایی در بازار، قابل رقابت باشد.
به همین دلیل کارخانهها اقدام به استخدام مهندس صنایع غذایی میکنند. مهندس صنایع غذایی از گام اول بر فرایند تولید محصول نظارت دارد.
مهندسی صنایع غذایی ماهیتی میانرشتهای دارد. در این رشته اصول مهندسی، میکروبیولوژی، کشاورزی و شیمی با یکدیگر ترکیب میشوند. هدف اصلی این رشته تولید، برداشت و فرآوری مواد خام گیاهی و دامی و حفظ کیفیت آنهاست. این رشته به صورت مستقیم با سلامت مصرفکنندگان ارتباط دارد و دارای اهمیتی حیاتی برای کارخانههای صنایع غذایی است.
مهندسی صنایع در مقطع هنرستان یکی از زیرشاخههای گروه کشاورزی است. همچنین، این رشته در دانشگاه نیز به علاقهمندان ارائه میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره استخدام رشته صنایع غذایی به لینک مربوطه مراجعه کنید.
کارخانهها و ادارات برای انجام وظایف زیر اقدام به استخدام مهندس صنایع غذایی میکنند.
برای استخدام مهندس صنایع غذایی، داشتن چنین ویژگیهایی اهمیت دارد.
رزومه مهندس صنایع غذایی باید ویژگیهای زیر را داشته باشد.
برای مهندسان صنایع غذایی موقعیتهای شغلی مختلفی وجود دارد که در ادامه میتوانید با برخی از آنها آشنا شوید.
بسیاری از مهندسان صنایع غذایی در ادارات دولتی نظیر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مشغول به کار میشوند و وظایف مختلفی را بر عهده میگیرند.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مهندسان صنایع غذایی را به عنوان ناظر کیفی استخدام میکند. علاوه بر آن، برخی از مهندسان صنایع غذایی به عنوان پژوهشگر در وزارت بهداشت فعالیت میکنند.
معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، اقدام به جذب مهندسان صنایع غذایی به عنوان ناظر کیفی و پژوهشگر میکند. کار در معاونت غذا و دارو برای بسیاری از دانشآموختگان رشته صنایع غذایی پرطرفدار است.
برای انجام فعالیتهای آموزشی و پژوهشی به کارشناسان صنایع غذایی به عنوان هیات علمی و مسئول آزمایشگاه در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیاز است.
رشته صنایع غذایی، زیرمجموعه مهندسی کشاورزی است. بانک کشاورزی نیز در آزمونهای استخدامی خود به صورت سالانه، اقدام به جذب دانشآموختگان مهندسی کشاورزی میکند. بنابراین فارغالتحصیلان صنایع غذایی شانس استخدام در بانک کشاورزی را دارند.
فرصتهای شغلی متعددی برای مهندسان صنایع غذایی در تهران و شهرهای اطراف آن نظیر کرج، شهریار و پاکدشت وجود دارد. تعداد بسیار زیادی از کارخانههای صنایع غذایی در تهران و البرز فعالیت میکنند و به نیروی متخصص احتیاج دارند.
بیشتر فرصتهای استخدامی مهندسی صنایع غذایی به صورت تمام وقت است. اما برخی از کارخانهها به صورت پاره وقت اقدام به جذب کارشناس صنایع غذایی میکنند.
خیلی از کارجویان این نگرانی را دارند که برای پیدا کردن کار مناسب باید سابقه کار بالایی داشته باشند، اما این امکان وجود دارد که بدون داشتن سابقه کار نیز به عنوان کارشناس صنایع غذایی مشغول به کار شوید. شما میتوانید با شرکت در دورههای کارآموزی شرکتهای صنایع غذایی، مهارتهای خود را بالا ببرید و شانس بیشتری برای استخدام در شرکتهای ایدهآل خود پیدا کنید.
کارشناسان صنایع غذایی در سال 1402، به طور متوسط 11 میلیون تومان به عنوان دستمزد دریافت کردهاند. حقوق دریافتی برای نیروهای متخصص صنایع غذایی به طور متوسط 15 میلیون تومان بوده است. مدیران صنایع غذایی نیز به طور متوسط، حقوقی معادل 22.5 میلیون تومان داشتهاند.
مهندسی صنایع غذایی علیرغم جذابیتهای خود، چالشهایی نیز به همراه دارد و برای برخی افراد مناسب نیست. اگر به کار در کارخانههای خارج شهر علاقه ندارید این رشته مناسب شما نخواهد بود؛ چرا که بیشتر موقعیتهای شغلی این رشته در کارخانههایی خارج از شهر هستند.
موقعیتهای شغلی مهندسی صنایع غذایی نیازمند دقت و توجه بالا هستند. پس اگر نمیتوانید اضطراب خود را مدیریت کنید این شغل مناسبتان نخواهد بود.
در این مقاله، توضیحاتی درباره رشته مهندسی صنایع غذایی داده شد و پس از آن وظایف مهندس صنایع غذایی مورد بررسی قرار گرفت. در گام بعدی با مهارتهای مهمی که یک کارشناس صنایع غذایی نیاز دارد، آشنا شدید. در پایان نیز فرصتهای شغلی مرتبط با این رشته بررسی شدند.
استخدام مهندس صنایع غذایی در رستوران، دانشگاه و ادارات مختلف امکانپذیر است و علاقهمندان میتوانند با تهیه یک رزومه کامل، شانس خود را برای استخدام در این زمینه افزایش دهند.