اخبار 8 20 آبان 140011:33 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

امام جواد علیه السلام در زمان اختناق، با یک شبکه وکالت شیعه را اداره کرد

امام جواد علیه السلام در زمان اختناق، با یک شبکه وکالت شیعه را اداره کرد

ایسنا/کرمان استاد حوزه علمیه کرمان گفت:امام جواد علیه السلام در فضای اختناقی که در زمان حیاتش به وجود آمد، تحت نظر و کنترل بود لذا ایشان و یارانش شبکه ای تشکیل دادند و به تعبیری نهاد وکالت را ایجاد کردند که افرادی به عنوان وکیل حضرت در نقاط مختلف دنیا واسطه بین جوامع شیعی و امام بودند؛ این مسئله مهمی است و شاید نمودی از ولایت فقیه را در این دوره می بینیم که فقهای بزرگی که شاگردان اصلی بودند، در قالب تاجر، مسافر و … خدمت حضرت می رسیدند و مطالب را گرفته و در بین شیعیان منتشر می کردند.

حجت الاسلام”احمد شیخ بهایی” در گفت و گو با ایسنا با تسلیت سالروز شهادت امام جواد علیه السلام اظهار کرد: این امام بزرگوار از کودکی به دلیل رفتن امام رضا علیه السلام به توس، از پدر جدا افتاد و بعد از شهادت ایشان، در سن کودکی به امامت رسید.

وی افزود: در تاریخ شیعه سابقه نداشت که امام در کودکی به امامت برسد لذا همراه با تشکیک هایی بود و علمای بزرگ شیعه از اطراف حرکت کرده و آن سال حج را در مکه به جا آورده و در مدینه خدمت آقا رسیدند و سولاات فراوانی در جلسات پیاپی مطرح شد که امام جواد علیه السلام به همه جواب داد و حتی تا عدد ۳۰ هزار مسئله مطرح شده است.

شیخ بهایی تصریح کرد: همه یقین کردند که ایشان امام است و علم امام علمی نیست که از تحصیل، کتاب و کتابخانه به دست بیاید و علم لدنی و عنایت پروردگار است؛ همان چیزی که درباره پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله اتفاق افتاد.

وی بیان کرد: مامون بعد از شهادت امام رضا علیه السلام، به بغداد رفت و امام جواد علیه السلام را طلبید و در یک رویارویی با امام، وجهه الهی حضرت خود را نشان داد.

این استاد حوزه علمیه گفت: مامون در بغداد مناظرات علمی ترتیب داد و سوالات زیادی از حضرت شد و ایشان نشان دادند علم دین علمی عمیق است و موشکافی های فراوان دارد و در یکی از جلسات قاضی القضات مامون که از علمای بزرگ بود، سئوالی از امام پرسید و ایشان در پاسخ سوالات بسیاری در همان مسئله مطرح کرد و آن فرد عاجز شد و این نشان داد یک مسئله قابل شکافته شدن است و ترویج و پیشرفت علم، تشقیق شقوق و موشکافی هاست.

وی افزود: حضرت سئوالاتی مطرح نمود که نشان داد احاطه به همه جوانب فقه در طرح مسئله موثر است و این درسی برای ما و حوزه های علمیه است که ادامه مسیر حرکت علمی معصومین علیهم السلام را داریم و کار باید براساس موشکافی و ریزبینی باشد و در حوزه های علیمه حدود و خطوط قرمزهای خداوند، از آیات و روایات استنباط می شود.

شیخ بهایی در بخش دیگری از سخنانش گفت: امام جواد علیه السلام در فضای اختناقی که در زمان حیاتش به وجود آمد، تحت نظر و کنترل بود لذا ایشان و یارانش شبکه ای تشکیل دادند و به تعبیری نهاد وکالت را ایجاد کردند که افرادی به عنوان وکیل حضرت در نقاط مختلف دنیا واسطه بین جوامع شیعی و امام بودند؛ این مسئله مهمی است و شاید نمودی از ولایت فقیه را در این دوره می بینیم که فقهای بزرگی که شاگردان اصلی بودند، در قالب تاجر، مسافر و … خدمت حضرت می رسیدند و مطالب را گرفته و در بین شیعیان منتشر می کردند و حتی خمس را به امام می رساندند و دستورات و مسائلی که امام بیان می فرمود به دیگران منتقل می کردند.

وی بیان کرد: برقراری ارتباط با امام سخت بود اما همین تشکیلاتی بودن توانست جمعیت شیعه را اداره کند.

این استاد حوزه علمیه کرمان درباره توسل به امام جواد علیه السلام گفت: توسل به ائمه در مسائل مختلف مطرح است و از جمله حرز امام جواد علیه السلام و معروف است که حرزها در حقیقت دعاهایی هستند که به شکل مکتوب نوشته و با همراه داشتن، آثار دعا بر انسان بار می شود و به شکل همراه داشتن به شکل انگشتر، خواندن دعا و توسلات و … معروف است.

وی افزود: زمانی که ما در حوزه بودیم، معروف بود توسل به امام جواد علیه السلام برا کسانی که مسکن ندارند خیلی موثر است.

منبع:ایسنا

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *