اخبار 14 26 آبان 1400 - 3 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

آینده کشور در دانشگاه‌ها شکل می‌گیرد

آینده کشور در دانشگاه‌ها شکل می‌گیرد

ایسنا/کرمانشاه رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان کرمانشاه دانشجویان را آیندگان کشور خواند و گفت: آینده کشور در دانشگاه ها شکل می‌گیرد.

حجت الاسلام جواد افشار نجفی در مراسم  معارفه سرپرست جدید دانشگاه رازی کرمانشاه که امروز(26 آبان) برگزار شد، به تشریح ارزش و جایگاه علم پرداخت و اظهارکرد: در ارزش علم و دانش آیات و روایات متعددی داریم، بگونه ای که خداوند در قرآن به قلم و هرآنچه که می نویسد قسم می خورد.

وی افزود: خداوند علم و دانش را به آنچه که در راه دین نوشته می شود محدود نکرده، بلکه آن را در همه علوم می داند و پیامبر اکرم(ص) نیز به این مسئله اشاره دارند.

رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان کرمانشاه با بیان اینکه دانشگاه جایی است که افرادی که علم و دانش دارند از این داشته گرانسنگ خود انفاق می کنند تا حیات اجتماع  تداوم داشته باشد، گفت: اینکه آینده یک جامعه مرده است یا زنده، به دانشگاه های آن بستگی دارد.

وی ادامه داد: دانشجویانی که در دانشگاه ها هستند، آینده کشور را شکل می دهند، چراکه جایگاه های مدیریتی، صنعتی، خدماتی و … را قرار است آنها بدست بگیرند، بنابراین آینده کشور در دانشگاه شکل می گیرد.

افشار نجفی یادآورشد: اگر تربیت در دانشگاه ها بدرستی انجام گیرد، مدیران و افرادی که در آینده چرخ های رشد و پیشرفت کشور را بدست می گیرند، آن را به سمت درستی هدایت خواهند کرد.

سرانه بودجه تحقیقاتی برای هر فرد در ایران کم است

در ادامه این مراسم هومن سالاری دبیر کانون صنفی اعضای هیئت علمی دانشگاه رازی نیز طی سخنانی با گلایه از بودجه اندک جاری دانشگاه ها بویژه دانشگاه رازی، اعلام کرد: بودجه یک دانشگاه وقفی در کشور عربستان درحال حاضر معادل 1350 سال بودجه جاری دانشگاه رازی است.

وی با بیان اینکه طی حدود 15 سال گذشته سیاست های وزارت علوم سیاست های انقباضی بوده، عنوان کرد: این نوع از سیاست های انقباضی بسیار نگران کننده است و اینکه تداوم داشته باشد به یک دغدغه و دل نگرانی تبدیل شده و می تواند خطرناک باشد.

دبیر کانون صنفی اعضای هیات علمی دانشگاه رازی با بیان اینکه با این رویکرد سرانه بودجه تحقیقاتی در ایران نیز بسیار کم در نظر گرفته شده، گفت: سرانه بودجه تحقیقاتی برای هر فرد در ایران حدود 20 دلار است، درحالی که این رقم در آمریکا حدود 1310 دلار و در کشورهای توسعه یافته بیش از هزار دلار است.

وی ادامه داد: در افق 1404 باید چهار درصد از درآمد تولید ناخالص ملی را به پژوهش اختصاص دهیم، درحالی که این رقم درحال حاضر زیر یک درصد است.

سالاری در ادامه به بیان مهمترین خواسته های اعضای هیات علمی دانشگاه رازی از وزارت علوم پرداخت و گفت: همسان سازی حقوق و مزایا و تجدید نظر در سیاست های انقباضی در حوزه پایه های سنواتی از جمله این خواسته ها است.

منبع: ايسنا

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *